A fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ frakció új villamosokat akar

MTI
2002.05.09. 13:23
Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció, annak érdekében, hogy tisztázódjon Budapest költségvetésének helyzete. Tirts Tamás frakcióvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: több hete borzolja a kedélyeket, hogy kétszeri nekifutás után sem tudott dönteni a szocialista és szabad demokrata többségű fővárosi közgyűlés arról, hogy biztosítsák újabb 8 használt hannoveri villamos megvásárlását.

- A korábban vásárolt 64 használt német villamos bevált, és velük sikerült lecserélni az igen leromlott állapotú régi járműveket - tette hozzá a frakcióvezető. Tirts Tamás elmondása szerint Atkári János, a főváros szabad demokrata alpolgármestere és az SZDSZ-frakció a közgyűlés rendes és rendkívüli ülésein megakadályozta a költségvetés módosítását, így nem lehet megvásárolni az újabb villamosokat.

- A múlt heti rendkívüli közgyűlésről azért vonult ki a Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció, mert a közgyűlésen nem történt érdemi elmozdulás az ügyben, és nem akartunk asszisztálni az SZDSZ-MSZP-színjátékhoz - közölte Tirts Tamás. Hozzátette: kezdeményezik a fővárosi költségvetés módosítását, hogy ezzel lehetővé tegyék a villamosok megvásárlását.