Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ frakció új villamosokat akar

MTI
2002.05.09. 13:23
Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció, annak érdekében, hogy tisztázódjon Budapest költségvetésének helyzete. Tirts Tamás frakcióvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: több hete borzolja a kedélyeket, hogy kétszeri nekifutás után sem tudott dönteni a szocialista és szabad demokrata többségű fővárosi közgyűlés arról, hogy biztosítsák újabb 8 használt hannoveri villamos megvásárlását.

- A korábban vásárolt 64 használt német villamos bevált, és velük sikerült lecserélni az igen leromlott állapotú régi járműveket - tette hozzá a frakcióvezető. Tirts Tamás elmondása szerint Atkári János, a főváros szabad demokrata alpolgármestere és az SZDSZ-frakció a közgyűlés rendes és rendkívüli ülésein megakadályozta a költségvetés módosítását, így nem lehet megvásárolni az újabb villamosokat.

- A múlt heti rendkívüli közgyűlésről azért vonult ki a Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció, mert a közgyűlésen nem történt érdemi elmozdulás az ügyben, és nem akartunk asszisztálni az SZDSZ-MSZP-színjátékhoz - közölte Tirts Tamás. Hozzátette: kezdeményezik a fővárosi költségvetés módosítását, hogy ezzel lehetővé tegyék a villamosok megvásárlását.