Duna Televízió: Segítség!

MTI
2002.05.10. 17:32
A Duna Televízió tulajdonosi testülete, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma levelet intéz az új Országgyűlés költségvetési és kulturális bizottságához, a miniszterelnökhöz, a házelnökhöz, illetve a parlamenti frakciókhoz, a kurátorok aggodalmukat kívánják kifejezni a Duna Televízió jövőjét illetően. A pénteken született határozatról Csontos János, a Duna Televízió kommunikációs igazgatója tájékoztatta az MTI-t.

Ismertetése szerint a közszolgálati televízió vezetése - a kuratórium döntése értelmében - ugyancsak levélben fordul Mádl Ferenc köztársasági elnökhöz, kérve, hogy tekintélyével és befolyásával segítse elő a Duna Televízió finanszírozásának megnyugtató megoldását. A levelet elküldik a Magyar Állandó Értekezlet valamennyi képviselőjének is.

A kommunikációs igazgató utalt arra, hogy a tulajdonosi testület véleménye szerint a médiatörvény jelenlegi állapotában nem biztosítja a közmédiumok anyagi működtetését, a készülékhasználati díjak tervezett eltörlése pedig tovább mélyítené a törvényben kódolt finanszírozási válságot.