Erzsébet
1 °C
4 °C

Duna Televízió: Segítség!

MTI
2002.05.10. 17:32
A Duna Televízió tulajdonosi testülete, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma levelet intéz az új Országgyűlés költségvetési és kulturális bizottságához, a miniszterelnökhöz, a házelnökhöz, illetve a parlamenti frakciókhoz, a kurátorok aggodalmukat kívánják kifejezni a Duna Televízió jövőjét illetően. A pénteken született határozatról Csontos János, a Duna Televízió kommunikációs igazgatója tájékoztatta az MTI-t.

Ismertetése szerint a közszolgálati televízió vezetése - a kuratórium döntése értelmében - ugyancsak levélben fordul Mádl Ferenc köztársasági elnökhöz, kérve, hogy tekintélyével és befolyásával segítse elő a Duna Televízió finanszírozásának megnyugtató megoldását. A levelet elküldik a Magyar Állandó Értekezlet valamennyi képviselőjének is.

A kommunikációs igazgató utalt arra, hogy a tulajdonosi testület véleménye szerint a médiatörvény jelenlegi állapotában nem biztosítja a közmédiumok anyagi működtetését, a készülékhasználati díjak tervezett eltörlése pedig tovább mélyítené a törvényben kódolt finanszírozási válságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?