Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem drágulnak a gyógyszerek júliusban

Magyar Hírlap
2002.05.11. 10:54
Várhatóan mégsem drágulnak a gyógyszerek júliusban - értesült a napilap. A leköszönő kabinet ugyan a tervek szerint folytatja az ártárgyalásokat, a leendő egészségügyi kormányzat viszont mindaddig nem mond igent az új árakra, amíg meg nem győződik azok indokoltságáról. Pénteken egyeztetések kezdődtek az egyes cégekkel, melyek az idén legfeljebb 5 százalékkal drágíthatják készítményeiket a tavaly kötött hároméves megállapodás értelmében. A szerződés rögzíti: évente kétszer, januárban és júniusban kell felülvizsgálni a gyógyszerek árát, és a támogatott orvosságok egy évben egyszer júliusban drágulhatnak.

Az idei áremelés azonban a kormányváltás miatt szinte biztosan későbbre tolódik. A leendő egészségügyi miniszter elfogadhatatlannak tartja, hogy az új kormánynak kelljen vállalni a felelősséget elődei döntéseiért. Csehák Judit kijelentette: elvárja, az újkormány megalakulásáig ne döntsenek a gyógyszerárakról.