Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem sértette meg a választási törvényt a Paksi Atomerőmű

2002.05.13. 12:30
A megyei bíróság megváltoztatta a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság azon határozatát, amely szerint a Paksi Atomerőmű Rt. április 17-én megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. Az első fokon eljáró választási bizottság megállapította, hogy a PA Rt. belső Intranet hálózatán közlemény jelent meg, amely szerint az erőmű szervezett keretek között buszjáratokat indít választási kampányrendezvényre, ezzel a választási eljárásról szóló törvényt megsértette. Ezt követően fordult a részvénytársaság a Tolna Megyei Bírósághoz.

A bíróság a választási bizottságok döntését jogszabálysértőnek minősítette, mert a választási törvény a választási eljárásban részt vevők (jelölt, jelölőszervezet, érintett választópolgár) tevékenységére terjed ki. A bíróság szerint a panasz jelen esetben nem ilyen tevékenységet sérelmezett, ezért a választási bizottságok arról érdemben nem határozhattak volna. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?