Jenő
-2 °C
6 °C

Pert vesztett a Blikk Kósa Lajossal szemben

MTI
2002.05.14. 18:27
Helyreigazításra kötelezte a Blikk című napilapot a Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett jogerős ítéletével abban a sajtó-helyreigazítási perben, amelyet Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere kezdeményezett. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú határozatát jogerőre emelő döntés értelmében a Blikk címlapon köteles közzétenni: valótlanul állította 2002. február 8-i számában, hogy Kósa Lajost szolgálati Audijában egy örömlánnyal tetten érték.

Továbbá a helyreigazításnak tartalmaznia kell: a Blikk valótlanul állította, hogy Kósa Lajos prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételéért pénzt adott, illetve ígért. A Blikknek közölnie kell azt is, hogy valótlanul állították: közszeméremsértés miatt feljelentés érkezett a hatóságokhoz Kósa Lajos ellen, miután félreérthetetlen helyzetben tetten érték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?