Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schwajda György nélkül nem tudnak dönteni

MTI
2002.05.15. 18:05
Tanúmeghallgatással folytatódott a Nemzeti Színház tervezője, Siklós Mária és a Magyar Építész Kamara (MÉK) közötti közigazgatási per szerdán; a Fővárosi Bíróság az építész által kezdeményezett jogi eljárást ezúttal sem tudta lezárni, a tárgyalás október 2-án folytatódik.

A bíróság azért döntött így, mert a szerdára beidézett hat tanú közül csak négyen tettek eleget az idézésnek, az ügy elbírálásához azonban elengedhetetlennek tartja Schwajda György kormánybiztos és Vadász György építész meghallgatását. Az október 2-i tárgyalásra Vajai Tamást, a MÉK etikai és fegyelmi bizottságának korábbi elnökét is beidézik. Siklós Mária a MÉK 2000. decemberében született határozatának hatályon kívül helyezését kéri a bíróságtól: a MÉK etikai vétségre hivatkozva zárta ki soraiból az építészt.