Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács László és Suzuki Oszamu megbeszélése

MTI
2002.05.16. 16:12
Suzuki Oszamu, a Suzuki Motor Corporation elnöke arra kérte Kovács László szocialista pártelnököt csütörtök délelőtti megbeszélésükön, hogy nyújtson támogatást az Európai Unió és a magyarországi autógyár között a származási szabályok miatt kialakult vita megoldásában. A megbeszélésen - amelyről az MSZP Médiaközpontja közleményben tájékoztatta az MTI-t - Kovács László azt mondta, hogy a magyar kormány a jogerős magyar bírósági határozatnak megfelelő álláspontot képvisel az EU-vel folyó egyeztetéseken, és támogatja a gyár jogos igényeit.

A közlemény szerint az üzletember tájékoztatta Kovács Lászlót a magyarországi Suzuki-gyár tavalyi pozitív eredményeiről, és jelezte, hogy 14 milliárd forint értékű új beruházással 2005-re 120 ezer gépkocsira kívánják növelni a gyártókapacitást, továbbá új Suzuki-modell bevezetésére is készülnek.

"Kovács László tájékoztatta vendégét a magyarországi belpolitikai helyzetről, a kormányalakítás aktuális kérdéseiről, illetve az új kabinet külpolitikájáról, amellyel kapcsolatban azt hangsúlyozta, Magyarország fejleszteni kívánja gazdasági kapcsolatait Japánnal. Biztosította partnerét arról, hogy az új kormány továbbra is támogatni fogja a japán tőke magyarországi befektetéseit" - tartalmazza a közlemény.