Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Román-magyar kormánypárti megbeszélés Budapesten

MTI
2002.05.20. 20:13
Szerdán Budapesten felújítják a kormányon lévő román Szociáldemokrata Párt (PSD) és kormányalakítás előtt álló Magyar Szocialista Párt tárgyalásait - jelentették be hétfőn Bukarestben. A PSD küldöttségét az MSZP hívta meg budapesti látogatásra. A román kormánypárt delegációját Cozmin Gusa, a PSD főtitkára vezeti, aki a két párt közötti együttműködési megállapodás aláírásáról tárgyal majd Kovács Lászlóval, az MSZP elnökével. A szerdai tárgyalásokon szó lesz a magyar kedvezménytörvény végrehajtásával kapcsolatosan tavaly decemberben aláírt román-magyar kormányfői egyetértési nyilatkozatról is.

Bukarestben a MSZP választási győzelmét úgy értékelték, hogy a magyar szocialisták kormányra kerülésével új lendületet kap majd a két ország közötti kapcsolatok fejlődése. Ugyanakkor román részről komoly fenntartásokkal fogadták azt, hogy az MSZP vezetői a választási kampányban, majd a választás után is kijelentették: szükségesnek tartják Adrian Nastase és Orbán Viktor egyetértési nyilatkozatának felülvizsgálatát.