Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tárgyalás a pengefalról

MTI
2002.05.23. 17:39
A társadalmi béke érdekében a Terror Háza pengefalával kapcsolatos kérdések rendezésére egyeztető tárgyalásokat kezdeményezett csütörtökön Demszky Gábor. Tiba Zsolt főjegyző elmondta: a főpolgármester felkérésének eleget téve tárgyalásokat kezdeményez a Terror Háza múzeum képviselői és a városháza ügyosztályai között. Ennek során a törvényesség talaján állva, a két fél számára olyan elfogadható megoldást tart indokoltnak, amely városképi és közlekedési szempontból is a budapestiek érdekeit szolgálja. A főpolgármester jelezte a főjegyzőnek azt is, ha egy vagy több variációs megoldás elkészül ez ügyben, akkor javaslatot tesz a Fővárosi Közgyűlés szakbizottságának mielőbbi összehívására és a kérdés megtárgyalására. Az MTI úgy tudja, hogy a városvezetés nem szorgalmazza a vitát kiváltó penge fal teljes elbontását, csupán megfelelő átalakítását.

A kérdéskör előzménye, hogy a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága legutóbbi ülésén határozatban rögzítette, hogy a jogszerűtlenül, fővárosi hozzájárulás nélkül épített penge fal fennmaradásához nem járul hozzá. A múzeum a jogi előírások szerint a főváros hozzájárulásának kikényszerítésére a bírósághoz fordulhat, amely így vagy úgy lezárja az ügyet.