Árpád
-2 °C
3 °C

Nullszaldós lehetne a Duna Televízió

MTI
2002.05.24. 14:40
A korábban igényelt másfélmilliárd forintos állami forgóeszköz-pótlással, valamint a televíziókészülék-üzemeltetési díj arányos részének átutalásával konszolidálható lenne a Duna Televízió helyzete - nyilatkozta Csontos János kommunikációs irodavezető pénteken az MTI-nek.

Közlése szerint jelenleg is csak a törvényben megszabott határidőnél rövidebb elmaradásaik vannak a külső szállítók felé, a belső munkatársak járandóságával pedig soha nem késett a tízéves fennállását az idén karácsonykor ünneplő csatorna. Csontos János emlékeztetett arra: közalapítványként a Duna Televízió - a hatályos törvényi szabályozás miatt - számos esetben kedvezőtlenebb helyzetben van, mint kereskedelmi vetélytársai; példaként említette, hogy e társasági forma miatt nem igényelhetik vissza az általános forgalmi adót, ami már önmagában jelentősen megemeli a költségeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?