Ödön
1 °C
11 °C

Az első kormányfői út Rómába vezet

MTI
2002.05.24. 20:01
Medgyessy Péter kijelölt miniszterelnök és Kovács László, a külügyi tárca leendő vezetője hétfőn, az új kormány beiktatását követően Rómába utazik a NATO-Orosz Tanácsának csúcstalálkozójára - tájékoztatta az MTI-t Gál J. Zoltán helyettes kabinetfőnök pénteken.

A találkozót május 28-án tartják az olasz főváros közelében lévő Pratica di Mare katonai légitámaszponton, ahol húsz ország állam- és kormányfői - köztük George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - ünnepélyesen írják alá új NATO-orosz tanács létrehozásáról szóló dokumentumot, amely arra hivatott, hogy történelmi fordulatot hozzon a nyugati integráció és Oroszország biztonsági együttműködésében. A csúcstalálkozó keretében több kétoldalú megbeszélésre is sor kerül. Az MTI úgy tudja: Medgyessy Péter több konzervatív európai vezetővel megbeszélést folytat, többek között a dán és a luxemburgi miniszterelnökkel. A tervek szerint a kijelölt magyar kormányfő tárgyalásokat folyat majd a cseh és a lengyel államelnökkel is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?