Jenő
-2 °C
6 °C

A szocialisták kihátrálnak Demszky mögül?

Magyar Nemzet
2002.05.25. 11:34
Szinte bizonyosra vehető, hogy a Magyar Szocialista Párt is állít főpolgármester-jelöltet az őszi önkormányzati választásokon Demszky Gábor és a Fidesz támogatottja ellenében - állítja a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint hivatalosan június 22-én jelentik be a szocialisták az aspiránsuk nevét. A legesélyesebb MSZP-s jelölt Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi frakciójának vezetője, parlamenti frakcióvezető-helyettes, ám korábban szóba került Mandur László budapesti elnök neve is, aki jelenleg az Országgyűlés egyik alelnöke. A szabad demokraták minden bizonnyal a pártelnökként korábban félreállított Demszky Gábor főpolgármestert támogatják, aki már be is jelentette, hogy feltétlenül elindul a választáson.

Az SZDSZ-es politikus ősszel negyedik alkalommal méreti meg magát. Demszky korábban azt mondta: a koalíciós tárgyalásokon részben az ő kérésére nem tárgyaltak a főpolgármester jelöléséről. A Fidesz budapesti választmánya várhatóan júniusban mondja ki a végső szót arról, hogy ki lesz a párt aspiránsa ősszel Budapesten. A jövő heti választmányi ülésen már több név is elhangzik. A legesélyesebb továbbra is Schmidt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke. Nincs kizárva az sem, hogy megméreti magát a végső jelölt kiválasztása előtti versengésben Katona Kálmán volt közlekedési és hírközlési miniszter, a Magyar Villamos Művek elnöke is. Nem került le azonban teljesen a napirendről az sem, hogy Pokorni Zoltán, a Fidesz vezetője legyen a párt főpolgármester-jelöltje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?