Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csapody figyelmeztetést kapott

Népszabadság
2002.05.27. 06:26
A tervek szerint Gödöllőn tanácskozik kedden az MDF parlamenti frakciója, a képviselőcsoport kialakítja stratégiáját a következő ciklusra. A frakcióülésen - amelyen a párt elnöksége is részt vesz - meghatározzák az MDF és a Fidesz ellenzéki együttműködésének kereteit is.

A frakcióülésen, a négyéves szokásoknak megfelelően, felállítják a képviselőcsoport gazdálkodását ellenőrző testületet és az etikai bizottságot. Jóllehet még nem született erre vonatkozó előterjesztés, nem zárható ki, hogy az etikai bizottság elé kerül Csapody Miklós ügye is: az MDF alelnöke a frakciófegyelmet figyelmen kívül hagyva, múlt szerdán a parlament külügyi bizottságának ülésén az MSZP és az SZDSZ képviselőihez hasonlóan igen szavazatával támogatta, hogy Kovács László legyen a külügyminiszter. Úgy tudjuk, ezért a képviselő szóbeli figyelmeztetést kapott, a kérdésről ugyanakkor egyik érintett sem kívánt nyilatkozni. A frakció egyik politikusa azt mondta lapunknak: ha Csapody a parlamentben megszavazza a Medgyessy-kormány programját, bizonyosan az etikai bizottság elé kerül az ügye.