Judit
3 °C
7 °C

A munkaügyi tárca tervei

MTI
2002.05.30. 15:27
A kormány szeretné elérni, hogy a jelenlegi 55 százalékról az évtized végére 70 százalékra emelkedjen a munkaképes korú lakosság foglalkoztatottsága - erről Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára beszélt csütörtökön Barcson, a VI. nemzetközi vásár megnyitóját követő sajtótájékoztatón. Elmondta: néhány hónapon belül két új program készül el a szaktárcánál, amelyek a foglalkoztatottak körének bővítését, magasabb szintű szakmai képzettség megszerzését segítik elő.

- Az elmúlt évben 82 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, emellett körülbelül 1 millióan lehetnek olyan munkanélküliek, akik nem szerepelnek a munkaügyi központok regisztrációjában - jegyezte meg. Megítélése szerint szemléletváltásra van szükség a foglalkoztatáspolitikában, a munkahelyteremtés mellett az ösztönzésre kell helyezni a hangsúlyt. Ösztönözni kívánják a részmunkaidő-foglalkoztatást és a távmunkát, valamint az úgynevezett tranzitfoglalkoztatást, vagyis azokat, akik dolgoznak és egyben tanulnak is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?