Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aláírásgyűjtés a polgári körökben is

Magyar Nemzet
2002.05.31. 07:26
Az újonnan alakult polgári köröket is bevonná a Fidelitas az aláírásgyűjtésbe, amelynek célja a 2002-es országgyűlési választásokkal kapcsolatos kételyek eloszlatása. Az akció akkor kezdődhet, ha az Országos Választási Bizottság szabad utat ad. Rogán Antal, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke kijelentette, az íveket a Fidelitas irodáin kívül várhatóan közterületeken is aláírathatják majd a kezdeményezés támogatói.

Emlékezetes, hogy korábban, az áprilisi választások után Szájer József, a Fidesz akkori frakcióvezetője jelentette be a szavazatok újraszámlálására vonatkozó kezdeményezést. Az akció egyik célja, hogy a 2002-es választások szavazólapjait megőrizzék és levéltárba helyezzék. Szeretnék elérni azt is, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) a választási eljárási törvény módosításával hatáskört kapjon a választások alapjául szolgáló iratok teljes körű vagy szúrópróbaszerű ellenőrzésére. A harmadik célkitűzés, hogy az Országgyűlés rendelje el a szavazatok újraszámlálását, elismerve a választások megállapított és közzétett eredményét, vagyis a kezdeményezésük valóra válása semmiképpen nem befolyásolná a 2002-es választás legitim végeredményét.