Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezrek imádkoztak az Orbán családért

Népszabadság
2002.05.31. 09:20
Orbán Viktor volt miniszterelnökért és családjáért mutattak be szentmisét a fővárosi Szent István-bazilikában. A szertartásra több ezren látogattak el. A megjelentek száma miatt még a Bazilika előtti térre is közvetíteni kellett a szertartást hangosítóberendezéseken keresztül. A Bazilikában hat éve minden csütörtök este a hazáért szóló virrasztásos imádságot tartanak, a csütörtök esti eseményt ennek keretében rendezték.

Egy magát megnevezni nem kívánó hölgy rendelte meg az egyébként 1000 forintba kerülő misét Orbán Viktorért és családjáért. Bár többen úgy vélték, mindez egyben politikai esemény is lesz, ám nem így történt; igaz, néhányan nemzetiszín zászlókkal, egy társaság pedig országos polgári engedetlenségi mozgalomra felszólító transzparenssel jelent meg. A mise után többen hajnalig virrasztottak.