Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Romapártok lemondásra szólították fel Farkas Flóriánt

Népszabadság
2002.06.01. 11:07
Farkas Flóriánt és a többi, pártszínekben parlamentbe jutott roma vezetőt lemondásra szólította fel az Országos Cigány Önkormányzatban betöltött tisztéről két cigányszervezet.

Mozsár István a Magyar Cigányok Demokrata Pártjának országos elnöke sajtótájékoztatón kifejezte azon véleményét, hogy Farkas Flóriánt nem a cigányok ügye, hanem csak egyéni politikai karrierje érdekli, és ezért 1998-ban Horn Gyulával, 2002-ben pedig Pokorni Zoltánnal hitette el, hogy a romák nagy számban rájuk szavaznak. Mozsár szerint a Fidesz nagyot tévedett, amikor Farkas Flóriánnak listás helyet adott, mert éppen az OCÖ vezető személye miatt nem szavaztak rá a cigányok.

Kertész Lóránd, a Demokratikus Roma Párt országos elnöke mindezt azzal egészítette ki, hogy roma politikus csak roma párt színeiben lehet hiteles, hiszen a Fidesz és MSZP parlamenti csoportjában helyet kapott cigányokat köti a frakciófegyelem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?