Aliz
6 °C
14 °C

Tizennégyen Schmitt Pálért jövőképpel

MTI
2002.06.02. 17:34
Tizennégy neves budapesti közéleti személyiség nyílt levélben kérte fel Schmitt Pált, hogy vállalja el a főpolgármester-jelöltségét az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a csoport nevében Hankiss Ágnes író vasárnap, a Pilvax Kávéházban megtartott sajtótájékoztatón. Hankiss Ágnes hangsúlyozta: elérkezett az ideje a váltásnak, Budapest történetében új lapot kell nyitni, hogy olyan vezetője legyen a fővárosnak, aki nem utcákat, tereket, házakat és épületeket képvisel, hanem élő közösséget, aki csapatot épít és hisz a jövőben. A közéleti szereplők szerint a fővárosban a gyakorlati problémákon túl a közérzet és a lélek szférájában is komoly problémák vannak. Úgy vélik, hogy az itt élő embereknek nincs jövőképük, nem jó a budapestiek közérzete. Schmitt Pál sok olyan embert is megszólíthat, akinek kezd elege lenni a pártcsatározásokból - mondta Hankiss Ágnes.

A levelet aláírta Boksay Zoltán kémikus, Eperjes Károly színművész, Finta József építész, Grosics Gyula volt válogatott labdarugó, Hankiss Ágnes író, Hegedűs Endre zongoraművész, Hernádi Gyula író, Illés Sándor író, Jókai Anna író, Kováts Kolos operaénekes, Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, Sztankay István színművész, Tringer László ideg- és elmegyógyász, Vikidál Gyula rockzenész.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?