Erzsébet
1 °C
4 °C

'Öltöztessük nemzeti színbe a világot'

MTI
2002.06.04. 13:35
A Jobboldali Ifjúsági Közösség (Jobbik) Öltöztessük nemzeti színbe a világot címmel programot hirdet azzal a céllal, hogy a világ lehető legtöbb magyar családjához, magyar szervezetéhez nemzetiszínű, koronás címerrel ékesített zászlót juttassanak el augusztus 20-ig. Petheő Attila, a Jobbik elnökségi tagja elmondta: a határon túli magyarság körében tett látogatásaikkor az tapasztalták, hogy a helyi közösségeknek komoly nehézséget jelent a nemzetiszínű, nemzeti jelképpel ellátott zászló beszerzése.

Nagy Ervin hangsúlyozta: csak koronacímerrel ékesített nemzetiszínű zászlókat várnak, hiszen a nemzet és nem a magyar állam jelképét kívánják eljuttatni külhonba. Nagy Ervin, a Jobbik elnöke rámutatott arra: nem véletlen, hogy június 4-én indítják útjára kezdeményezésüket, hiszen - mint fogalmazott - ez szimbolikus nap, a magyar nemzet egyik gyásznapja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?