Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mádlt költöztetné a Sándor Palotába Medgyessy bizottsága

2002.06.06. 19:44
A Sándor-palota hasznosítási tervének kidolgozására felkért bizottság javaslatáról tájékoztatták a szakértők Medgyessy Péter miniszterelnököt csütörtökön a hivatalában. A kormányfő által felkért szakértők álláspontja szerint, a palota hagyományai és kialakítása miatt a Köztársasági Elnök Hivatala nyerhetne méltó elhelyezést az épületben.

A miniszterelnök Glatz Ferenc történészt, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét, Ráday Mihály városvédőt, Katona Tamás történész, volt I. kerületi polgármester, valamint Szabó Bálint neves erdélyi építészt kérte fel arra, adjanak javaslatot a Sándor-palota hasznosítására. A bizottság javaslata szerint a műemlék-együttes helyt adhat a jövőben nyilvános kiállításoknak és a Sándor-palota, vagy annak egy része is megnyitható a nagyközönség előtt.

A miniszterelnök megköszönte a bizottság tevékenységét, egyetértett a javaslatokkal és azokat továbbítja Mádl Ferenc köztársasági elnöknek.