Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Béremelések a kormányülés napirendjén

MTI
2002.06.06. 20:54
A kormány pénteki ülésén folytatja az első 100 napra vonatkozó program végrehajtásához szükséges javaslatok megtárgyalását - közölte Gál J. Zoltán csütörtökön az MTI-vel. A kormányszóvivő elmondása szerint - a múlt heti elvi döntést követően - határoznak az átlagosan 50 százalékos, mintegy 600 ezer embert érintő közalkalmazotti béremelésről.

Ennek kapcsán megjegyezte, hogy ez a döntés a közalkalmazottakon kívül az oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi humán szolgáltatást végzőket, illetve az alapítványi, egyházi és más fenntartású intézmények alkalmazottait is érinti. Ilyen mértékű béremelésre még nem volt példa Magyarországon - tette hozzá.

Gál J. Zoltán rámutatott: a javaslat szerint szeptember 1-től változik a közalkalmazottak bérilletmény táblázata. Ismertetése szerint a legalacsonyabb fizetési fokozatban havi 50 ezer forint lesz a garantált illetményminimum. A pályakezdő diplomások garantált illetménye legalább havi 100 ezer forint lesz - tette hozzá. A kormányszóvivő elmondta: a kormány szeptember 1-től tervezi bevezetni a diplomás minimálbért, és szintén ettől az időponttól lenne adómentes a minimálbér.