Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz kezdeményezi az oktatási bizottság összehívását

MTI
2002.06.07. 16:52
Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottsága rendkívüli ülésének azonnali összehívását kezdeményezik a Fidesz országgyűlési képviselői - tájékoztatta az MTI-t pénteken közleményben a párt parlamenti frakciója. Az indítványt a Fidesz-frakció azzal indokolta, hogy Magyar Bálint oktatási miniszter politikai okok miatt felmentette tisztségéből Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok miniszteri biztosát.

A közlemény szerint Magyar Bálint politikai részrehajlással vádolta meg az oktatási ombudsmant, amiért a hivatal vezetője nem szólalt meg egy SZDSZ-es nyilatkozat kapcsán a választási kampány idején. A bizottság összehívásával a Fidesz képviselői alkalmat kívánnak teremteni arra, hogy Aáry-Tamás Lajos beszámoljon eddig végzett munkájáról, illetve válaszolhasson a vele szemben megfogalmazott kritikai észrevételekre.