Árpád
-2 °C
3 °C

Szentmise az új kormányért

MTI
2002.06.07. 18:27
Az új kormányért tartanak szentmisét Szent László napján, június 27-én a budapesti Szent István-bazilikában - tudta meg a szertartást bemutató Kemenes Gábor nagykovácsi plébánostól pénteken az MTI. Mint elmondta, a szentmise annak a virrasztásnak a része, amelyet - immár tíz éve - minden hónap utolsó csütörtökén rendeznek Magyarországért, a nemzetért, a jövőért a bazilikában.

Kemenes Gábor jelezte: mint minden alkalommal, ezúttal is az országért imádkoznak, amelyet azonban mostanra új kormány irányít. A plébános fontosnak nevezte, hogy az új kormányzati ciklus idején sikerüljön megőrizni az eddigi értékeket.

A virrasztás hagyományosan 20 órakor, a szentmise 21 órakor kezdődik. A legutóbbi virrasztás keretében, május 30-án egy hívő kérésére egy élő családért - a korábbi miniszterelnökért, Orbán Viktorért és családjáért - mutattak be szentmisét a Szent István-bazilikában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?