Ödön
1 °C
11 °C

Budapesti víziók - Schmitt napi 6-8 órát tanul

MTI
2002.06.09. 16:31
Schmitt Pál főpolgármester-jelölt azt ígéri, hogy októberre, a döntés pillanatára a részleteket illetően is felkészült lesz a feladatra, ennek érdekében naponta 6-8 órát "tanul, mint egy kisdiák". A sportdiplomata erről Csontos János és Lukovich Tamás "A mi Budapestünk, Városvíziók 2020" című könyve bemutatóján beszélt vasárnap Budapesten. Schmitt Pál jelezte: amióta bejelentette, hogy indul az őszi főpolgármester-választáson, rengeteg bíztatást kapott.

Úgy fogalmazott, megválasztása esetén nem egyedül kívánja irányítani Budapestet, hanem szakemberekkel közösen. A főpolgármester-jelölt - aki a Fidesz és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség támogatását élvezi - fontosnak tartja a kapcsolatot a főváros lakóival, a kerületekkel, a megyékkel, a régiókkal, az agglomerációval, a mindenkori kormánnyal. Schmitt Pál előre vetítette, hogy a kampány idején az olimpiai játékok megrendezésének lehetősége háttérbe fog szorulni, mert nem szeretné "se jobbra, se balra megosztani Budapestet".

Hozzátette: azt szeretné, ha az olimpia nem lenne politikai ügy, és reményét fejezte ki, hogy egyszer ide is biztosan eljut majd a játék. Véleménye szerint az EU-csatlakozás után, amikor eltűnnek a határok, Budapestet többen tekintik majd fővárosuknak, mint most.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?