Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szja módosítás a parlament előtt

MTI
2002.06.11. 06:06
A személyi jövedelemadó (szja) fizetés csökkentésére tett kormányjavaslatot kedden nyújtja be a parlament elé a Pénzügyminisztérium. A minisztérium által kidolgozott javaslat szerint nemcsak a minimálbér lesz adómentes, hanem éves szinten 1,6 millió forintos bruttó jövedelemig csökken az adó. Az 1,42 millió forintos éves átlagos jövedelemmel rendelkező gyermekes illetve a gyermektelen alkalmazott is éves szinten közel 20 ezer forint adót takaríthat meg az új szabályozás szerint.

A gyermektelen alkalmazottak már évi bruttó 300 ezer forintos jövedelemnél is megtakarítanak évi 8 ezer forint szja-t, míg az egy gyermekesek évi 450 ezer forinttól, a kétgyermekes pedig évi 700 ezer forinttól járnak jobban az új szabályozás szerint. A korábbinál több adót senkinek sem kell fizetnie, de az alacsony jövedelemmel rendelkező gyermekes családoknál előfordulhat, hogy a családi kedvezményt nem, vagy csak részben tudják igénybe venni.