Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átmeneti időre bezár a Sándor-palota

MTI
2002.06.11. 07:50
Keddtől, előreláthatólag két hétig, nem látogatható a budavári Sándor-palota. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának sajtóközleménye szerint az előző kormányzat - amikor a palota megnyitásáról döntött - nem határozta meg az ahhoz szükséges feltételeket, a többi között az üzemeltetés költségeit és feltételeit, valamint az épület őrzését és biztosítását.

A tárca tájékoztatása szerint az utóbbi két hét több ezer látogatója "nem várt igénybevételnek tette ki" a nem múzeumi célra kialakított műemléki tereket, s ennek következtében már most kisebb javítások, felújítások váltak szükségessé. A közlemény szerint az újbóli megnyitást követően - a tervek szerint hetente kétszer vagy háromszor - az érdeklődők továbbra is ingyenesen látogathatják majd az épületet.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő a múlt hét csütörtökön azt közölte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök egyetért a Sándor-palota hasznosítási tervének kidolgozására felkért bizottság javaslataival, miszerint az épületben a köztársasági elnök hivatala nyerhetne méltó elhelyezést.