Negyedmilliárdot adott a leköszönő IKB píárra

Magyar Hírlap
2002.06.11. 10:43
Kovács Kálmán informatikai miniszter külön is szóba hozta a leköszönő kancelláriaminiszternek a Fellegi Tamás vezette EuroAtlantic Rt. 250 millió forintos megbízatását, amelyet már a választási vereséget követően ítéltek meg a cégnek PR-tevékenység elvégzésére.

Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) keretén belül működő programiroda "tevékenységének kibővítése" kapcsán bízták meg 2002. április 23-án - vagyis két nappal a választási vereség után - az Euro Atlantic Kommunikációs és Üzleti Tanácsadó Rt.-t különböző PR-feladatok elvégzésével. A hirdetmény közzététele nélkül indított eljárásban ugyanannak a cégnek ítéltek meg újabb 250 millió forintot, amely már többször nyert el különböző megbízásokat a kormánybiztosságtól.

A Közbeszerzési Értesítőben a következőképpen indokolták a döntést: "mivel előre nem látható körülmények folytán a szolgáltatás teljesítéséhez az eredeti szerződésben nem szereplő kiegészítő szolgáltatásnak a korábbi közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevővel való elvégeztetése vált szükségessé...".