Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszautasítja a Legfőbb Ügyészség a Magyar Hírlap állításait

MTI
2002.06.11. 17:07
A Legfőbb Ügyészség visszautasítja a Magyar Hírlap keddi számában megjelent azon állítást, hogy "Egyes kormánypárti körökben az is felvetődött: a bűnpártolás tényállása megállhat a vádhatóság első számú vezetőjével szemben." - áll az ügyészség sajtószóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleményében. A napilap keddi számának Kereszttűzben a legfőbb ügyész című írásában olvasható állítás kapcsán Horányi Miklós rámutat arra: "a cikk nem közli, hogy kik tartoznak a szóban forgó kormánypárti körökhöz, azt sem tudjuk, hogy ilyen kormánypárti körök egyáltalán léteznek-e."

- Az újságnak a legfőbb ügyész személyét érintő, jogi képtelenséget tartalmazó állítása azonban nemcsak a vádhatóság első számú vezetője számára elfogadhatatlan, hanem a tágabb értelemben vett, az ügyészséget is magában foglaló igazságszolgáltatás elleni súlyos támadás - hangsúlyozza a dokumentum. A szóvivő kiemeli azt is: az ügyészség szakmai döntéseit, törvényes működését minden alap nélkül megkérdőjelező, az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom indokolatlan megingatására alkalmas állítás egy demokratikus országban példa nélkül áll, az alkotmányos jogállam elveivel pedig nem egyeztethető össze.