Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb magyar katonák indulnak Szarajevóba

MTI
2002.06.13. 07:45
Újabb száz magyar rendfenntartó katona indul ma Szarajevóba; az összesen százötven fős magyar alakulat Bosznia-Hercegovinában, az SFOR Többnemzetiségű Különleges Egységének kötelékében teljesít szolgálatot. Isaszegi János dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Hadműveleti Központjának parancsnoka az MTI-nek elmondta: a száz katona ma délután indul Szajolból.

A tábornok ismertetése szerint a szombaton Szarajevóba érkező magyar katonákra a kirakodás után kéthetes, úgynevezett "hadszíntéri összekovácsolás" vár, amelynek során megismerkednek feladataikkal, majd július l-jétől munkába állnak. A magyar kontingens feladatai közé tartozik a hadszíntéri felderítés, a többnemzetiségű katonai alakulatok támogatása, a menekültek visszatelepítésének segítése, a tömegdemonstrációk feloszlatásában való közreműködés, a terrorizmus elleni védelemben való szerepvállalás, de részt vesznek a háborús bűnökkel gyanúsítottak felkutatásában és elfogásában is.