Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormányfői segítséget kér a Duna TV

Népszabadság
2002.06.13. 08:10
Medgyessy Péter miniszterelnökhöz fordult segítséget az anyagi tartalékait felélt Duna Televízió elnöke. Pekár István a kormányfő közbenjárását kérte, hogy rendeződjön a műholdas csatorna forgóeszközhiánya. A Duna TV kérelme ellenére tavaly ősszel kimaradt a közmédiumoknak adott összesen 14 milliárd forintos támogatásból. A tíz éve forgótőke nélkül létrehozott, ám mindeddig kiegyensúlyozottan gazdálkodó tévé a költségvetési bizottság legutóbbi ülésén már 3 milliárd forintos tőkeinjekciót kért. Az Orbán-kormány egyik utolsó intézkedéseként kétmilliárd forintnyi forgóeszköz-támogatást elfogadott a Duna TV-nek, ám ennek végrehajtását már az új kabinetre bízta.

A tévéelnök most Medgyessytől ennek az összegnek az átutalását kérte. Tartalékok nélkül ugyanis a Duna már csak műsoridejének csökkentésével tud tovább működni. Gál J. Zoltán kormányszóvivő lapunknak elmondta: a miniszterelnök tanulmányozni fogja a kérdést, és tájékoztatást kért a Pénzügyminisztériumtól, hogy vannak-e források a Duna TV támogatására.