Judit
3 °C
7 °C

A vöröskereszt adományokból 160 hátrányos helyzetű gyermek üdülhet

MTI
2002.06.13. 11:53
A Magyar Vöröskereszt által 2002. május 1-től útjára indított adománygyűjtés keretében az első hónap után 2 661 600 forint gyűlt össze, amely 160 hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő, krónikus beteg gyermek nyári táborainak, kirándulásainak finanszírozására elegendő. A korszerű Matáv Adományvonalon a 1788-as szám hívásával minden egyes telefonáló 100 forint adománnyal járul hozzá a Magyar Vöröskereszt programjához. Eddig csaknem 27 ezren telefonáltak, hogy segíthessenek a beteg gyermekeket eljuttatni nyári kikapcsolódásra.

A Magyar Vöröskereszt több mint 30 éve vesz részt a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásának szervezésében. A programok célja, hogy a beteg, a fogyatékkal élő és a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyerekek számára esélyegyenlőséget teremtsen, megadja számukra a közös nyári táborozások élményét és felvértezze őket a hátrányos helyzetből fakadó mindennapi nehézségek leküzdésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?