Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

47 milliárd forint hiányzik a BM kasszájából

MTI
2002.06.13. 19:34
Az előző vezetés által jelzett 5 milliárd forintos hiánynál jóval nagyobb, mintegy 47 milliárd forint hiányzik a Belügyminisztérium (BM) kasszájából - közölte a belügyi tárca vezetője csütörtöki sajtóbeszélgetésén a fővárosban. Lamperth Mónika elmondta, hogy a hiány nem kizárólag működési kiadásból fakad, hanem a fejlesztésekhez hiányzó pénzeket is magában foglalja.

A belügyminiszter a legsürgetőbb feladatnak az önkormányzati választásokhoz szükséges pénz, valamint a magyarigazolványok további kiadásával kapcsolatos 1,5 milliárd forint előteremtését nevezte. Hozzátette, hogy az elmúlt két hétben feltárt 47 milliárdos negatívumból 9 milliárd forintot a rendőrség hiánya tesz ki. A rendőrséggel kapcsolatban a miniszter azt hangsúlyozta, hogy az új országos főkapitánynak szakmai programja kidolgozása után érdemi lépéseket kell tennie, ezenkívül meg kell szüntetnie a hiánygazdálkodást és szemléletváltásra is szükség van a testületnél.