Natália
1 °C
7 °C

Rendkívüli ülés Schmitt hazarendelése kapcsán

MTI
2002.06.14. 17:22
Schmitt Pál berni nagykövet hazarendelése ügyében összehívta az Országgyűlés Külügyi Bizottságának rendkívüli ülését hétfőre Németh Zsolt (Fidesz), a testület elnöke, miután azt a bizottság kilenc tagja kezdeményezte. Schmitt Pál nemrég jelentette be, hogy független jelöltként indulni kíván Budapest főpolgármesteri posztjáért.

Az ülést kezdeményező képviselők szeretnék megtudni, milyen jogszabályi háttérrel történt Schmitt Pál hazarendelése, figyelemmel a tartós külkapcsolatokról született idei kormányrendeletre, amely alapján a hazarendelt nagyköveteknek két hónapot kell biztosítani állomáshelyük elhagyására. Schmitt Pál szeptember 1-jével kívánt megválni posztjától, Kovács László azonban csütörtökön közölte vele, hogy június 30-i határidővel berendelte. A hétfői bizottsági ülésen arra is választ várnak a külügyminisztertől, hogy állt-e fenn bármilyen értelemben összeférhetetlenség Schmitt Pál esetében a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény alapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?