Kormányülés Telkiben: cél a társadalmi igazságosság

MTI
2002.06.15. 20:10
A kormány eddig elvégzett feladatait és jövőbeni teendőit tekintette át a kabinet a Telkiben tartott informális ülésén szombaton - közölte a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán elmondása szerint a kötetlen, jó hangulatú megbeszélés központi témája a kormány első száz napjára vonatkozó program végrehajtása volt.

- A program összességében több mint négymillió ember életkörülményeit javítja - szögezte le a kormányszóvivő, jelezve, hogy a 13+1 pontos ígéretből eddig 11-ről született kormánydöntés. Gál J. Zoltán kijelentette: a munka folytatódik, mert - mint mondta - a cél a társadalmi igazság helyreállítása.

- A kormányzati politika célja a magyar gazdaság, a magyar vállalkozók teljesítményének növelése, ez úgy érhető el, ha csökkennek a terhek és csökken a bürokrácia - fűzte hozzá. Megjegyezte: bár "a választást elvesztők továbbra is az ország kettészakításában érdekeltek", a kormány célkitűzése a társadalmi igazság helyreállítása.

Beszámolt arról, hogy áttekintették a következő időszak jogalkotási programját, amelyről a kormány egy későbbi ülésén születik végleges döntés. Ismertetése szerint az irányításával felálló kormányzati kommunikációs központ a miniszterelnöki kabinet részeként fog működni. Jelezte: a szervezet operatív vezetését Keszthelyi András, kommunikációs helyettes államtitkár látja el.