Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormányülés Telkiben: cél a társadalmi igazságosság

MTI
2002.06.15. 20:10
A kormány eddig elvégzett feladatait és jövőbeni teendőit tekintette át a kabinet a Telkiben tartott informális ülésén szombaton - közölte a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán elmondása szerint a kötetlen, jó hangulatú megbeszélés központi témája a kormány első száz napjára vonatkozó program végrehajtása volt.

- A program összességében több mint négymillió ember életkörülményeit javítja - szögezte le a kormányszóvivő, jelezve, hogy a 13+1 pontos ígéretből eddig 11-ről született kormánydöntés. Gál J. Zoltán kijelentette: a munka folytatódik, mert - mint mondta - a cél a társadalmi igazság helyreállítása.

- A kormányzati politika célja a magyar gazdaság, a magyar vállalkozók teljesítményének növelése, ez úgy érhető el, ha csökkennek a terhek és csökken a bürokrácia - fűzte hozzá. Megjegyezte: bár "a választást elvesztők továbbra is az ország kettészakításában érdekeltek", a kormány célkitűzése a társadalmi igazság helyreállítása.

Beszámolt arról, hogy áttekintették a következő időszak jogalkotási programját, amelyről a kormány egy későbbi ülésén születik végleges döntés. Ismertetése szerint az irányításával felálló kormányzati kommunikációs központ a miniszterelnöki kabinet részeként fog működni. Jelezte: a szervezet operatív vezetését Keszthelyi András, kommunikációs helyettes államtitkár látja el.