Ödön
2 °C
11 °C

Törvénysértő az óriásplakátok kihelyezéséről szóló rendelet

MTI
2002.06.17. 12:15
Törvénysértő az a főváros által február végén elfogadott, de csak egy hónappal később kihirdetett rendeletmódosítás, amellyel jövő év végéig felfüggesztették a közterület-használati rendelet egy részét, annak érdekében, hogy az óriásplakátokat továbbra is kihelyezhessék az utcákra. Ezt Felkai László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal új vezetője állapította meg a Fővárosi Önkormányzathoz eljuttatott első törvényességi észrevételében.

A közigazgatási hivatal vezetője gyakorlatilag ugyanarra az álláspontra helyezkedett, mint Tiba Zsolt fővárosi főjegyző a rendeletmódosítás februári tárgyalásakor a Fővárosi Közgyűlés ülésén. Mindkét jogi szakértő azt az álláspontot képviseli ugyanis, hogy a fővárosi rendeletmódosítás sérti az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényt. Eszerint a helyi építési szabályzat és a települési rendezési terv csak az előírt véleményeztetési és szakhatósági eljárás után fogadható el. Az óriásplakátok utcai kihelyezését majd két évvel meghosszabbító indítványt a közgyűlésen közös MSZP-SZDSZ javaslatra terjesztették elő, s az ellenzék tiltakozása mellett fogadták azt el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?