Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még változhat a Munka törvénykönyvének tervezete

Népszava
2002.06.18. 07:25
Minden javaslatra nyitott a kormányzat a Munka törvénykönyvének (MT) módosítása kapcsán. Így előfordulhat, hogy a keddi kormányfői egyeztetés után további módosító indítványokkal egészül ki a jogszabály tervezete - nyilatkozta a Népszavának Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai- és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára.

A keddi egyeztetés során Medgyessy Péter miniszterelnök és Kiss Péter munkaügyi miniszter ül tárgyalóasztalhoz, az Országos Munkaügyi Tanács munkaadói oldalának képviselőivel. Köztük lesz Rolek Ferenc, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, aki hétfői sajtótájékoztatóján több helyütt támadta a legfőbb munkaügyi jogszabály jelenlegi tervezetét.

Az MGYOSZ alelnöke szerint az MT módosítása nincs összhangban a kormány által hangoztatott gazdaságélénkítő tervekkel, nem segíti a vállalkozások versenyképességének növekedését. Hozzátette: a módosító javaslat növeli a vállalkozások terheit és nehezíti a munka szervezését. Rolek Ferenc szavai szerint a módosító javaslat drágítja a hétvégi munkát és kötelezővé teszi a szakszervezeti képviselők munkakedvezményeinek pénzbeli megváltását.