Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz kéri a voksok újraszámlálását a háztól

Népszabadság
2002.06.18. 08:17
A Fidesz-frakció rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezi, hogy a Ház megtárgyalja az országgyűlési választási szavazólapok megőrzéséről szóló indítványt, amelyet az MDF-fel közösen újra benyújtanak. A Fidesz álláspontja szerint a kormány költségvetési módosítás nem szentel kellő figyelmet a gazdaság igényeire.

Rogán Antal, a Fidesz-frakció hétfői budapesti tanácskozását követően bejelentette, hogy pártja kezdeményezi az országgyűlési választások szavazólapjainak megőrzését. A Fidesz képviselőcsoportjának helyettes vezetője szerint a „hatalmat birtokló pártok” nemcsak ellenérdekeltek a szavazatok újraszámlálásában, hanem minél hamarabb szeretnék megsemmisíteni. Mint mondta, a rendkívüli ülésnap az egyetlen módja, hogy a parlament érdemben megtárgyalja és döntsön a javaslatról. A képviselőcsoport határozott arról is, hogy a jövedéki törvény módosítását kezdeményezik a benzináremelés ügyében.

Pokorni Zoltán frakcióvezető elmondta, az MDF és a Fidesz közös javaslatcsomagot nyújt be a költségvetési törvény módosításához. Az egyik legnagyobb gondnak a költségvetési előterjesztést illetően azt nevezte, hogy a javaslat nem fordít kellő figyelmet a pénzosztás mellett a gazdaság támogatására. Módosító javaslatot terjesztenek elő a nyugdíj szabályozására vonatkozóan, hogy a kormány által biztosított 19 ezer forintos kiegészítés beépüljön a nyugdíjba. A rászorultak esetében a Fidesz jóval nagyobb arányú családipótlék-emelést tart szükségesnek