Árpád
-2 °C
4 °C

A Fidesz szerint adósságcsapdában a főváros

MTI
2002.06.19. 14:19
A főváros jelenlegi vezetése óriási teherrel sújtja a következő ciklus költségvetését, mivel olyan mértékű adósságot hagy hátra, amellyel jelentősen megterheli Budapest büdzséjét - erről a fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció egyik pénzügyi bizottsági tagja beszélt szerdán sajtótájékoztatón. Németh Zoltán elmondta, hogy a törlesztési kötelezettség különösen a jövő évben lesz kiugróan magas.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy 2003-ban 24,7 milliárd lesz a főváros által felvett hitelek adósságszolgálata, míg az idén mindösszesen 3,1 milliárd forintot fizet Budapest ilyen célokra, s utána is évi 5-7 milliárd forint körüli összeggel kell számolni. A pénzügyi bizottság tagja szerint ez az ütemezés annak fényében érdekes, hogy a Demszky-vezetés és a jelenlegi koalíció jelentős összegű hitelfelvételre biztosított magának jogot az utolsó évre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?