Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF etikai bizottsága elé kerül a Hende-ügy

MTI
2002.06.19. 20:02
Több helyi szervezet és MDF tagok egyéni kezdeményezésére június 25-én összeül az MDF Országos Etikai Bizottsága, hogy kivizsgálja Hende Csaba pozícióvállalásának körülményeit - nyilatkozta Rubovszky András, az etikai bizottság elnöke szerdán. Hende Csaba, az MDF általános alelnöke, az Igazságügyi Minisztérium volt politikai államtitkára a közelmúltban elfogadta Orbán Viktor volt kormányfő felkérését, hogy kabinetvezetőként szervezze a polgári körök mozgalmat. A politikus ezzel egy időben lemondott az MDF országos elnökségében viselt tisztségéről, és július 16-ával az Országgyűlés foglalkoztatási bizottsági elnöki tisztéről is.

Az etikai bizottság elnöke hangsúlyozta: a bejelentések nem azt tartják etikátlannak, hogy az MDF általános alelnöke a felkínált állást elfogadta, "mert az, hogy ott van, egyezik a az MDF és a Fidesz közös céljaival." - Hende Csaba meghallgatásával a körülményeket szeretnék megismerni, mert tudomásunk szerint a párt második embere a felkérésről és szándékáról nem egyeztetett az elnökséggel - mondta Rubovszky György. Hozzáfűzte: lehet, hogy az etikai bizottságnak nem lesz más feladata, mint hogy az ezzel kapcsolatos "kommunikációs zavarokat tisztázza".