Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

II. János Pál pápa magánkihallgatáson fogadta Mádl Ferencet

MTI
2002.06.20. 18:13
II. János Pál pápa csütörtökön a Vatikánban fogadta Mádl Ferenc köztársasági elnököt, aki ebből az alkalomból lelkipásztori látogatásra hívta meg a szentatyát Magyarországra. A protokoll-szabályoknak megfelelően zajlott a fogadás a Vatikánban: az államfő és a küldöttség a San Damaso udvarban elvonult a svájci gárdisták sorfala előtt, ezután a pápa négyszemközti magánkihallgatáson fogadta magánkönyvtárában a köztársasági elnököt, majd bemutatták a pápának az elnök feleségét Dalma asszonyt, valamint a delegáció többi tagját.

Az államfő a pápával és Angelo Sodano bíboros államtitkárral egyaránt tárgyalt. A vatikáni megbeszéléseken elképzelhetőnek tartottak egy találkozót Magyarországon II. Alekszij moszkvai pátriárka és a katolikus egyházfő között. A vendég kifejezésre juttatta a magyar társadalom reményét, hogy megtörténhet Mindszenty József és Márton Áron boldoggá, valamint Apor Vilmos szentté avatása.