Judit
2 °C
7 °C

Nincs magyar áldozata a hét végi iráni földrengésnek

MTI
2002.06.23. 14:27
Nincs magyar áldozata és sérültje a hét végi iráni földrengésnek, amely az ország északnyugati részén pusztított. Vásáry István teheráni magyar nagykövet vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a mentési munkálatok miatt óráról órára változik a helyzet, és ezért a halálos áldozatok pontos számának meghatározására még várni kell A nagykövet azt is elmondta, hogy az iráni vezetés úgy döntött: egyelőre nem vesz igénybe külföldi segítséget a mentéshez, így a magyar külképviselethez sem érkezett hivatalos megkeresés esetleges nemzetközi segélyakcióban való részvételre.

Helyi idő szerint szombat reggel fél nyolckor mozdult meg a föld Irán északnyugati részén, a földrengés erőssége 6,3 fokozatú volt a Richter skálán. Az első jelentések még ötszáz halottról szóltak, az iráni Vörös Félhold segélyszervezet legfrissebb adatai szerint azonban a halálos áldozatok száma 222. A természeti katasztrófa a legsúlyosabb károkat a Teherántól 170 kilométerre nyugatra található Kazvin tartományban és az azonos nevű városban okozta, amely Irán egyik ipari központja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?