Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Nagyobb jogkört, több pénzt az ombudsmannak

MTI
2002.06.24. 16:43
Szükséges az adatvédelmi biztos költségvetési függetlenségét, valamint az irodája működésének alapvető feltételeit biztosítani - várhatóan ezt is tartalmazza majd az a jelentés, amelyet az Európai Unió Bizottságának Technikai Segítségnyújtó és Információs Irodája megbízásából Magyarországra érkezett küldöttség terjeszt az unió költségvetési munkacsoportja elé. A munkabizottság látogatásáról szóló közleményt az adatvédelmi biztos irodája juttatta el az MTI-nek hétfőn. A küldöttség - amely jelentését várhatóan ősszel terjeszti az Európai Unió 29., költségvetési munkacsoportja elé - az adatvédelmi biztos mellett az Országgyűlés emberi jogi, informatikai, továbbá költségvetési bizottsága képviselőivel találkozott.

A nagy adatkezelők képviselőivel folytatott kerekasztal-beszélgetésen mások mellett a Központi Statisztikai Hivatal, a Belügyminisztérium Központi Hivatala, a Direkt Marketing Szövetség, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és a Magyar Posta illetékesei vettek részt. A munkacsoport tagjai megállapították, hogy a magyar adatvédelmi törvényt összhangba kell hozni az Európai Unió vonatkozó irányelvével, az információs jogok érvényesülésének hatékonyabb elősegítése érdekében pedig szélesíteni kell az ombudsman jogkörét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?