Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem hallgathatta meg az etikai bizottság Hendét

MTI
2002.06.25. 14:06
Elmaradt Hende Csaba meghallgatása az MDF Országos Etikai Bizottságának keddi ülésén - tájékoztatta Rubovszky András, a testület elnöke az MTI-t. Az etikai bizottság az MDF szervezeteinek és egyes tagjainak a bejelentésére vette napirendjére az ügyet: azt kifogásolták, hogy Hende Csaba, az MDF általános alelnöke, az Igazságügyi Minisztérium volt politikai államtitkára a párt elnökségének tájékoztatását mellőzve fogadta el Orbán Viktor volt kormányfő azon felkérését, hogy kabinetfőnökeként szervezze a polgári köröket.

Hende Csaba a feladat elvállalása után lemondott pártbéli és frakciótisztségeiről. Rubovszky András elmondta, hogy Hende Csaba szabadságon van, és ezért nem tudott megjelenni a bizottság előtt. A testület úgy látja, hogy mindenképpen szükséges a határozat meghozatalához Hende Csaba személyes meghallgatása, ezért két héten belül új időpontot tűznek ki. Az etikai bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy nem a feladat elvállalását tartják etikai ügynek, hanem azt a körülményt, hogy Hende Csaba nem tájékoztatta a pártelnökséget.