Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az egyházi iskolák tanárai is megkapják az alapbéremelést

MTI
2002.06.26. 15:14
Az egyházi iskolák pedagógusai is megkapják a szeptemberben esedékes 50 százalékos bruttó alapbéremelést, amelyet célzott támogatás formájában az állami költségvetésből finanszíroznak - nyilatkozta az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára szerdán Budapesten. Hiller István azután tartott rögtönzött sajtótájékoztatót, hogy a tárca vezetői másfél órás megbeszélést folytattak a katolikus, a református és az evangélikus egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elöljáróival.

Tájékoztatása szerint a találkozó résztvevői közösen azt vallották, vallják: a "politikának, ezen belül az aktuálpolitikának, különösképpen a pártpolitikának semmi keresnivalója nincs az iskolában". - Ez éppúgy vonatkozik az állami, önkormányzati fenntartású iskolákra, mint az egyházi iskolákra - mondta az államtitkár.