Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tanzániai vonatbaleset: 281 halott

MTI
2002.06.27. 14:00
A végleges adatok szerint 281-en haltak meg Tanzániában a hét eleji vasúti szerencsétlenségben. A mentőalakulatok csak három nappal a súlyos vasúti szerencsétlenség után tudták befejezni az áldozatok kiemelését a roncsok közül. A kiemelési munkálatok szerda éjszaka zárultak le az afrikai ország középső részén fekvő Dodoma térségében. Az emberi maradványok közül 73-at nem sikerült azonosítani. A halottakat még csütörtökön eltemetik.

Több mint 1200 ember utazott a vonaton, amikor a szerencsétlenség történt. A szerelvény az ország kereskedelmi fővárosából, Dar es Salaamból tartott a nyugati Mwanzába, amikor - szemtanúk és túlélők beszámolói szerint - a 22 kocsiból álló vonat mozdonyhiba miatt megállt egy dombtetőn. Fékjei azonban felmondták a szolgálatot, és a vonat nagy sebességgel megindult hátrafelé, majd belerohant egy alig araszoló tehervonatba.