Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött a Visegrádi csúcs Esztergomban

MTI
2002.06.29. 10:31
Csúcstalálkozót tart szombat délelőtt Esztergomban a visegrádi együttműködésben (V4) részt vevő négy ország miniszterelnöke. A házigazda Medgyessy Péter mellett Milos Zeman cseh, Leszek Miller lengyel és Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök vezeti országa delegációját. A tanácskozáson várhatóan kiemelt téma lesz az EU-csatlakozás ügye, az integrációban a négy ország közötti lehetséges együttműködés kérdése, valamint a térségi összefogás új fejezetének megnyitása.

A magyar diplomácia célul tűzte ki, hogy az egyes korábbi külpolitikai nyilatkozatok miatt megromlott visegrádi együttműködést ismét a lehető legjobbá tegye. A V4 soros elnöki tisztét ebben a fél évben Magyarország tölti-töltötte be. Esztergomban Medgyessy Péter és szlovák partnere, Mikulás Dzurinda kétoldalú megbeszélést is tart, amelyen megvitatják a kedvezménytörvénnyel kapcsolatos kérdéseket. A négy miniszterelnök plenáris tárgyalását követően a delegációk a Mária Valéria-hídon átsétálnak Párkányba, Szlovákiába, ahol Medgyessy Péter jelképesen átadja a V4 elnöki tisztét a szlovák miniszterelnöknek.