Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhárom pályázó az MTI elnöki posztjára

MTI
2002.07.01. 08:49
Tizenhárom pályázat érkezett az MTI Rt. elnöki posztjára kiírt pályázatra a vasárnap déli határidőig - tájékoztatta Langmár Ferenc, az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületének (TTT) elnöke az MTI-t. A közlés szerint a pályázati bontó bizottság 13 pályázatot regisztrált, amelyek közül július közepéig döntik el, hogy mely 6 pályázó jut tovább a második fordulóba. A pályázati kiírás szerint az első fordulóban pályázók névsorát a TTT titkosan kezeli, míg a második fordulóba jutók nevét már nyilvánosságra hozza.

A testület július 15-ig értékeli a pályázat első fordulóját, s amennyiben azt sikeresnek ítéli szeptember 5-ig lehet a második forduló pályázati anyagait leadni. A második forduló elbírálásának határideje október 3. Az MTI elnökének, Dorogi Sándornak a mandátuma november 30-án jár le. Az Országgyűlés keddi ülésén döntött arról, hogy az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületét 6 tagúról 10 tagúra egészíti ki, két tagra a kormánypártok, kettőre pedig az ellenzék tett javaslatot.