Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálóbizottságok felállításáról tárgyal az Országgyűlés

MTI
2002.07.02. 11:15
Az Országgyűlés 357, illetve 360 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a házszabálytól való eltérést két, egy kormánypárti, illetve egy ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottság felállításáról szóló indítvány tárgyalása esetében. Bőhm András és Zwack Péter (SZDSZ) A rendszerváltás utáni első szabadon választott magyar Országgyűlés megalakulását követően kormányzati politikai szerepet betöltő személyeknek az előző politikai rendszer állambiztonsági tevékenységében való részvételének tényeit és körülményeit vizsgáló testület felállítását kezdeményezte. A Dávid Ibolya és Balsai István (MDF) által szorgalmazott grémium a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének, múltjának tényeit és következményeit vizsgálná.

Az Országgyűlés ma dönt a Munka törvénykönyve, a köztisztviselők jogállásáról szóló, illetve a hosszú távú egészségpolitikai folyamatosságának megőrzését célzó előterjesztés módosításáról, és lefolytatja a költségvetés módosításának részletes vitáját.