Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

PHARE: behozható a késés?

Népszabadság
2002.07.03. 08:11
Három hónappal a lekötési határidő lejárta előtt talán sikerül megmenteni a 2000-es PHARE-keret nagy részét. Noha egyelőre csak a támogatás húsz százalékára vonatkozó szerződéseket sikerült aláírni, mindkét félnél megvan az akarat a szeptember végi határidő tartására. Értesülések szerint a budapesti EU-delegáció tagjai értetlenül állnak a választás és a kormányváltás miatt a PHARE-pénzek lekötésében jelentkező négy hónapos csúszás előtt.

Információik szerint ugyanakkor a mai napig jelentős gondot okoz a magyar adminisztráció számára az, hogy a nagyságrendekkel nagyobb strukturális alapok fogadására is felkészítő PHARE-program társfinanszírozási rendszerben működik. Tehát a közösségi pénzhez 25:45 százaléknyi arányban magyar költségvetési részt is hozzá kell tenni.