Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Országos agrárdemonstrációt szervez a Magosz

Népszabadság
2002.07.04. 07:50
Országos agrárdemonstrációt szervez a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a termőfölddel kapcsolatos törvénymódosítások parlamenti elfogadása előtt, amennyiben az Országgyűlés nem változtat a jelenlegi javaslatokon - jelentette be Jakab István, a Magosz elnöke. Elmondta: a Magosz csütörtökön levélben fordul a köztársasági elnökhöz, a kormányfőhöz, valamint több közjogi méltósághoz azért, hogy járjanak közben a termőföldtörvény, illetve a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosításáról szóló javaslatok egyes pontjainak visszavonása érdekében.

A demonstrációt akkor tartják meg, ha július 9-ig nem történik változás a gazdákat hátrányosan érintő pontokban - közölte az elnök. A törvények zárószavazásának időpontja július 16. Jakab István jelezte, hogy a demonstráció lebonyolításához az országos szervezőbizottság már megalakult, s a megyei szervezőbizottságok is hamarosan felállnak.